image
 |  0 23 Березня 2019 | 13:38

«Це не та мова, яка нас об’єднує»: президент Грузії відмовилася спілкуватися російською

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що не може розмовляти російською мовою, бо це не та мова, яка об'єднує.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що спільне майбутнє різних національностей, які проживають на території країни, має ґрунтуватися на одній мові, й аж ніяк не на російській. Тому президент під час святкового заходу етнічних азербайджанців відмовилася спілкуватися з ними російською.

Про це вона сказала в Гардабані під час святкового заходу з нагоди свята Новруз-байрам, передає «Грузія Online».

«Спільне майбутнє основане на тому, що нас пов’язує одна мова… Я не можу говорити з вами російською мовою, це виключено, бо це не та мова, яка нас об’єднує. Я можу вивчити кілька слів азербайджанською і сказати вам «Новруз-байрам ізінмубарак». І вивчу ще більше. Але ваше майбутнє, майбутнє молоді, і наше спільне майбутнє все-таки залежить від того, щоб ми говорили однією мовою», — заявила Зурабішвілі.

Читайте також: Завербований Росією харків'янин заклав вибухівку у метро

Президент наголосила, що збереження азербайджанської мови та культури є дуже важливим.

«Ви продовжували вашу традицію, зберігали вашу мову, ваші пісні, ваші танці, все це — те багатство Азербайджану, стосовно якого в інших країн є маленький недолік, навіть заздрість, бо вони не можуть це так, як можемо ми всі разом. Тому треба продовжувати це співжиття зміцнювати, і у майбутньому бути зразковою країною, яка вразить весь світ», — додала вона.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити