image
 |  88 17 Жовтня 2024 | 21:02

Цієї осені на Волині прискорилося зростання цін

У вересні на Волині прискорилося зростання цін.

Про це інформує Управління статистики у Волинській області, - пише ВолиньUA.

Споживчі ціни в області у вересні 2024 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,6%, з початку року – на 7,2%, в Україні – на 1,5% та 6,5% відповідно.

На споживчому ринку області у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,1%. Найбільше подорожчали яйця (на 16,1%). Підвищилися ціни на овочі, масло, яловичину та телятину, сало, молоко, м'ясо птиці, кисломолочну продукцію, свинину, рис, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, продукти переробки зернових, соняшникову олію, сметану, безалкогольні напої, хліб, сири на 7,1–0,5%. Разом з тим подешевшали цукор та фрукти на 5,2% і 0,8% відповідно.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,3%, зокрема, на тютюнові вироби – на 1,5%.

Одяг і взуття подорожчали на 5,6%, в т.ч. взуття – на 5,9%, одяг – на 5,4%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,4% відбулося за рахунок підвищення цін на фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання на 2,0%, амбулаторні послуги – на 1,1%.

Ціни на транспорт зросли на 0,8% в основному через підвищення вартості палива і мастил на 1,3%. Водночас подешевшав проїзд в залізничному пасажирському транспорті на 2,2%.

Послуги освіти подорожчали на 17,8%, зокрема, вищої – на 21,2%.

Читайте також: На Вінниччині жахлива ДТП з загиблими: зіткнулися вантажівка і мікроавтобус

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити