image
 |  117 24 Жовтня 2024 | 20:32

Ціна питання - 500 доларів: волиняни підробляли документи військовозобов'язаним

За процесуального керівництва прокурорів Луцької окружної прокуратури трьом жителям Луцька та Луцького району повідомлено про підозру у неодноразовому підробленні офіційних документів з метою їх збуту (ч. 3 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури, - пише ВолиньUA.

За даними слідства, спільники налагодили схему виготовлення підроблених тимчасових посвідчень військовозобов’язаного та довідок про надання відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Свої послуги зловмисники оцінювали у 500 доларів США та обіцяли клієнтам, що у разі пред’явлення виготовлених ними документів працівникам ТЦК та СП усе мине гладко та повістки не вручать. Окрім того, з такими документами можна навіть за кордон виїхати без перешкод.

У ході санкціонованих судом обшуків у фігурантів провадження вилучено грошові кошти, кліше штампів та печаток різних установ, дотичних до видачі документів військовозобов’язаним, підроблені документи, у тому числі довідки МСЕК про встановлення інвалідності, ноутбуки, флешносії, мобільні телефони та чорнові записи.

Вирішується питання про обрання підозрюваним, затриманим у порядку ст. 208 КПК України, запобіжних заходів. 

Досудове розслідування: Луцьке РУП ГУНП в області за оперативного супроводу УМП ГУНП в області та 2 відділу 6 управління департаменту військової контррозвідки СБ України.

Читайте також: Мобілізація осіб віком від 50 до 60 років: що відомо

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити