image
 |  4 19 Травня 2021 | 19:36

ЦВК ще раз визнала Вірастюка переможцем на довиборах у Раду (ВІДЕО)

Центральна виборча комісія склала новий протокол за результатами виборів на окрузі №87 — і визнала перемогу кандидата від «Слуги народу» Василя Вірастюка.

Про це заявили члени ЦВК під час засідання, — інформує Бабель.

Після визнання недійсним голосування на 6 дільницях голоси за кандидатів змінились. За Вірастюка вказано 14 811 голосів, за Олександра Шевченка (партія «За майбутнє» — 13 942 та Руслана Кошулинського (ВО «Свобода») — 13 463.

«Відповідно до закону про вибори народних депутатів України, народним депутатом обрано Василя Вірастюка», — додали на засіданні ЦВК.

Нагадаємо, що 1 травня Велика палата Верховного суду скасувала рішення Центральної виборчої комісії про обрання нардепом Вірастюка (через те, що ЦВК не перевірила всі порушення, що допустили під час виборів), а 5 травня ЦВК відмовилася зареєструвати Вірастюка нардепом.

Довибори до Верховної Ради на 87 окрузі в Івано-Франківській області відбулися 28 березня. У наступні дні після виборів кандидати почали повідомляти про фальсифікації. Кандидат від «Свободи» Руслан Кошулинський говорив про підкуп виборців і вимагав оголосити перевибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори на Прикарпатті недійсними і оголосити перевибори

Кандидат від «слуг» Василь Вірастюк теж заявляв про «інші» порушення (без уточнень), а Олександр Шевченко від «За майбутнє» у зверненні до Зеленського говорив, що Вірастюк «намагається сфальсифікувати» результати голосування.

Голоси на деяких дільницях рахували по декілька разів через втрату бюлетенів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підприємства, яке реорганізовує мерія Ковеля, зникла печатка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити