image
 |  2 4 Липня 2019 | 08:44

ЦВК скасувала реєстрацію Клюєва на виборах у ВРУ

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва. За це рішення проголосували усі присутні члени комісії.

Про це повідомляє кореспондент Громадського.

Також члени ЦВК ухвалили зміни в постанову щодо бюлетенів, якими прибрали з нього прізвище Клюєва. Тепер це рішення мають довести до відома типографій, що друкують бюлетені.

Перед голосування на засіданні ЦВК виступив представник Ліберальної партії, яка висувала Клюєва в депутати. Він заявив, що є низка ухвал суду, якими спростовуються докази відсутності Клюєва в країні.

Проте члени ЦВК зазначили, що на підставі листів, отриманих від Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки, вони зробили висновок, що Клюєв останні 5 років не проживав на території України.

Нагадаємо, 2 липня Центральна виборча комісія зареєструвала ексглаву Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом на дострокових виборах до Верховної Ради. До цього Клюєву відмовляли у реєстрації кандидатом через те, що він не проживав на території України з 2014 року як того вимагає закон. За українським законодавством, одна з вимог до кандидатів в депутати — проживання в Україні протягом останніх п'яти років.

Натомість, адвокат Клюєва у суді довів, що його клієнт останні п'ять років проживав не в Москві і не Підмосков'ї, а в окупованому Донецьку.

2 липня на Майдані незалежності в Києві влаштували акцію протесту проти реєстрації кандидатами Андрія Клюєва та проросійського блогера Анатолія Шарія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зачепите мову - складете компанію папєрєднікам у Ростові, - Тягнибок команді ЗЕ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити