image
 |  0 28 Лютого 2020 | 10:03

Туреччина скликала екстрене засідання НАТО через атаку РФ у Сирії

Туреччина скликала екстрене засідання НАТО через атаку російської авіації на турецький конвой у Сирії.

Про це повідомляє «24 канал».

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, йдеться на сайті Північноатлантичного альянсу.

«Північноатлантична рада, до складу якого входять посли всіх 29 союзників по НАТО, збереться в п'ятницю, 28 лютого, після прохання Туреччини провести консультації відповідно до статті 4 основоположного Вашингтонського договору НАТО про ситуацію в Сирії», – повідомила пресслужба НАТО.

У документі вказано, що згідно з договором, будь-який союзник може вимагати консультації, коли під загрозою перебувають його територіальна цілісність, політична незалежність чи безпека.

Також відомо, що у четвер, 27 лютого, увечері глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу мав телефонну розмову зі Столтенбергом. Однак деталей розмови наразі не відомо.

Загострення в Сирії:

Увечері 27 лютого російська авіація атакувала турецький конвой у Сирії. В результаті, загинули щонайменше 33 військових, окрім цього багато людей зазнали поранень.

Після авіаудару президент Туреччини Реджеп Ердоган скликав термінову нараду Ради нацбезпеки. Деякі ЗМІ пишуть, що зранку ймовірно буде оголошення про початок війни Сирії.

У відповідь на дії російської авіації турецькі війська розгорнули атаку по усіх відомих їм об'єктах режиму Башара Асада, якого підтримує Росія у Сирії.

Після нападу у Стамбулі біля генконсульства Росії зібралися активісти, які звинувачували росіян у вбивстві турецьких героїв.

Через загострення в Сирії ООН вже опублікувала заяву на своєму офіційному сайті. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш «закликав до негайного припинення вогню», а також він висловив особливу стурбованість у зв'язку зі зростанням ризику для цивільних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за 27.02.2020: Окупанти 6 разів порушили «тишу», один захистник загинув, один поранений

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити