image
 |  14 13 Січня 2019 | 22:27

Твоє місто: чим жив Луцьк 40 років тому? (ФОТО)

Велелюдні зібрання, пусті від автомобілів дороги та озеленене місто – саме таким був Луцьк 40 років тому.

Пропонуємо увазі читачів «ВолиньUA» ретро-фото Луцька 1979 року, які надав житель міста В'ячеслав Капись.

Попередньо ми писали про світлини центру міста Луцька датовані 1979 роком з яких видно, що на теперішній Театральній площі був фонтан, а ближче що Собору розміщувались телефоні кабінки, які ще простояли до початку 90-тих. А також унікальні світлини з цієї серії, але вході у Центральний парк, який нині названий ім. Лесі Українки. 

Сьогодні пропонуємо Вашій увазі підбірку фотографій з власного архіву лучанина В’ячеслава Капися.

Мабуть старше покоління лучан пригадує при в'їзді у Луцьк з напрямку Рівного красувався такий пам'ятник. В часи "совка" часто любили встановлювати на постаменти військову техніку: літаки, танки чи гармати. Сьогодні ця тенденція в сучасній Україні зникла, але в Московії продовжується. 

Зібрання лучан на нинішній Театральній площі. На задньому фоні видно, що багатопеверхівка, що нині біля готелю "Україна", тільки в процесі будівництва.

 Центральна алея в парку Лесі Українки, теж 1979 рік.

 Проспект Волині 40 років назад.

 А це в Луцькому зоопарку, старше покоління має пригадувати, будиночки для лебедів. На воді стояв катамаран і охочі могли покормоти птахів хлібом, або ж прокататися на катамарані. На площі перед кінотеатром "Промінь" красувався фонтан у формі "кульок". Навіть у наші дні такі фонтани лишаються непідсильні в реалізації міської влади.

 Повернемся до теми парку, от такий був  гейзерний фонтан.

 Фонтан біля нинішнього будинку культури. 

 В парку була чудова можливість поплавати на човні. Вигляд на замок Любарта з ще однієї алеї у парку Лесі Українки. 

 Меморіал Вічної Слави, фото 1979 року.    Біля головного корпусу СНУ.  Читайте також: Твоє місто: світлини центру Луцька 40 років тому (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити