image
 |  263 27 Грудня 2023 | 15:47

У 2024 році бюджет Волинської області становитиме 1,9 млрд грн

Загальний обсяг обласного бюджету Волинської області складе у 2024 році 1,9 млрд грн, з яких власні ресурси – 1,4 млрд грн, трансферти з державного бюджету – майже 0,5 млрд гривень.

Про це йде мова у проєкті наказу Волинської ОВА "Про обласний бюджет на 2024 рік".

Враховуючи вилучення до державного бюджету надходжень податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення військовослужбовців, ріст інших доходів лише частково покриває втрати ресурсів обласного бюджету – власні доходи загального фонду бюджету зменшуються у 2024 році порівняно з уточненими бюджетними призначеннями 2023 року на 16,4 відсотка, або на 257 млн гривень.

  У структурі доходів, як і раніше, основна частина (понад 80 відсотків) припадає на податок на доходи фізичних осіб, ще 12 відсотків доходів припадає на податок на прибуток підприємств, питома вага кожного з решти платежів загального фонду складає менше 2 відсотків.

  Враховуючи обмеженість фінансового ресурсу обласного бюджету, його показники у 2024 році матимуть у першу чергу, соціальну спрямованість. При затвердженні обласного бюджету у ньому не враховано витрати капітального характеру за рахунок власних доходів загального фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зменшити зарплату голові та залишити одного заступника: у Шацькій громаді не прийняли бюджет

  При здійсненні розрахунків витрат на заробітну плату працівників установ, що утримуються за рахунок коштів обласного бюджету, інших соціальних виплат, враховано розмір мінімальної заробітної плати, визначений у Законі України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

  Мінімальна заробітна плата у 2024 році становитиме з 1 січня – 7 100 гривень, з 1 квітня – 8 000 гривень, розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС – з 1 січня – 3 195 гривень, з 1 квітня – 3 600 гривень.

Наразі бюджет на 2024 рік підписав голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити