image
 |  158 10 Травня 2024 | 17:14

У 2024 році попит на землю та нерухомість зріс у 1,5 рази

Кількість угод про відчуження землі оформлені нотаріусами за перший квартал цього року зросла до 185 тисяч, що на Це на 56% більше, ніж за аналогічний період минулоріч, та на третину більше, ніж до початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот, - пише ВолиньUA.

Загалом українці почали активніше купувати та продавати земельні ділянки, а також нерухомість у першому кварталі 2024 року

Згідно з даними Єдиного реєстру нотаріальних бланків Мін'юсту за перші три місяці 2024 року оформили понад 185 тисяч договорів щодо відчуження земельної ділянки. Це на 36,4% більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Також відчужень іншої нерухомості побільшало на 55% — проте це все ще менше, ніж у 2021 році.

"У 2024 році українці частіше продають або передають в іншу власність землю. Зокрема, 185 тисяч договорів про відчуження землі оформили нотаріуси за перший квартал 2024 року. Це на 56% більше, ніж у аналогічний період минулоріч: тоді нотаріуси посвідчили майже 119 тисяч таких бланків", – йдеться в повідомленні.

Водночас відчужень іншої нерухомості, окрім землі, цьогоріч побільшало у півтора раза. Так, за перший квартал цього року нотаріуси посвідчили понад 181 тисячу таких бланків. До порівняння, за той самий період торік таких угод було майже 117 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які виші та коледжі порушували мовне законодавство в 2023 році?

Проте це все ще на 16% менше, ніж до початку повномасштабної: тоді для відчуження землі було використано трохи більше як 216 тисяч бланків.

В Опендатабот пояснюють, що на одну нотаріальну дію не завжди витрачається лише один нотаріальний бланк. Відповідно, кількість дій є орієнтовною та порівнюється з попередніми роками.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити