image
 |  2 14 Липня 2019 | 10:28

У 2050 році клімат у Києві буде як нині в Австралії

У 2050 році клімат у Києві буде як нині у Канберрі — столиці Австралії. До того часу температура влітку в українській столиці збільшиться на 6,5 градусів.

Про це свідчать результати дослідження Вищої технічної школи Цюриха, яке показує послідовну глобальну картину змін клімату великих міст світу протягом наступних 30 років, - пише Навколо світу. 

У цьому дослідженні вчені вивчали клімат 520 великих міст світу, використовуючи 19 показників, які показують зміни температури. Вони дійшли висновку, що в 77% найбільших міст у світі клімат буде схожий на нинішній клімат інших міст. А у 22% міст, ймовірно, будуть такі кліматичні умови, яких на сьогодні не існує на планеті. Ці тенденції підкреслюють надзвичайну вразливість тропічних і субтропічних міст, 30% з яких переживають зміни в абсолютно нових кліматичних режимах без аналогів у великих містах світу. 

Максимальна температура влітку зросте на 6,7 градуса, а середня температура підвищитися на 3 градуси за Цельсієм.

Так дослідники прогнозують, що клімат Харкова буде схожим на Бухарест, а Дніпра — на столицю Македонії — Скоп’є. У Лондоні буде як у Барселоні, а в Стокгольмі — як у Будапешті, у Мадриді — як сьогодні в Марракеші, у Москві — як у Софії.

Вчені кажуть, що використовували кліматичний сценарій RCP4,5, який передбачає порівняно помірну зміну клімату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку зафіксували перевищення рівня аміаку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити