image
 |  5 17 Вересня 2020 | 15:40

У 39-річної волинянки виявили небезпечний вірус

39-річна жінка потрапила до лікарні через укус кліща. У пацієнтки лабораторно підтвердили кліщовий вірусний енцефаліт. Проти цього захворювання жінка не вакцинувалась, - повідомляють у центрі громадського здоров'я України.

Волинянка розповіла лікарям, що на початку серпня, після прогулянки у лісі побачила на тілі кліща. Його жінка видалила самостійно, до медичного закладу не зверталась, - пише Суспільне.

За кілька тижнів у неї з’явилися запаморочення, головний біль та розлад травлення. Температура тіла підвищилася до 38°C.

Після прояву симптомів жінка звернулась до лікарні та була госпіталізована в інфекційне відділення. Хворій діагностували - кліщовий вірусний енцефаліт середньої важкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал - посеред дороги: Поліція без маски перевіряє маски у волинян (ВІДЕО)

Кліщовий енцефаліт — гостре інфекційне вірусне захворювання, що характеризується ураженням центральної нервової системи. Хвороба може призвести до інвалідності, а в окремих випадках – до летальних наслідків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити