image
 |  9 16 Квітня 2019 | 18:56

У березні на Волині суттєво подорожчав одяг

У березні цього року у Волинській області найбільше зросли ціни на одяг та взуття.

Про це повідомили в Управлінні статистики Волинської області.

Споживчі ціни в області у березні 2019 року порівняно попереднім місяцем зросли на 0,7%, з початку року – на 2,0%, в Україні – на 0,9% та 2,4% відповідно.

На споживчому ринку області у березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 0,5%. Найбільше подорожчали пшеничне борошно (на 2,7%) та фрукти (на 2,3%). Зросли ціни на хліб, рибу та продукти з риби, овочі, макаронні вироби, соняшникову олію на 1,7–1,1%. В той же час подешевшали яйця, гречані крупи, молоко, яловичина та телятина, рис, сири, сметана на 6,3–1,2%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1,1%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,5%, алкогольні напої – на 0,8%.

Одяг і взуття подорожчали на 9,9%, зокрема, одяг – на 13,7%, взуття – на 5,4%.

Серед житлово-комунальних послуг підвищилась плата за утримання будинків та прибудинкових територій на 2,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий скандал на Волині: чоловік відгамселив товкачем знайомого

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,9% спричинено подорожчанням амбулаторних послуг на 1,3%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,5% зумовлено подешевшанням запасних частин та аксесуарів для автомобілів на 5,0%, проведення технічного обслуговування автомобілів – на 3,7%. Разом з тим подорожчав проїзд в залізничному пасажирському транспорті на 3,8%, газ скраплений для автомобілів – на 3,1%.

У сфері зв'язку ціни зросли на 2,4%, що пов’язано з підвищенням абонентної плати за користування мобільним зв'язком на 6,0%, мережею інтернет – на 3,3%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити