image
 |  4 7 Вересня 2020 | 21:17

У Білорусі привели у вищу бойову готовність резерв танків і артилерійську базу

Міноборони Білорусі привело в бойову готовність 1868-у артилерійську базу озброєння, 969-у базу резерву танків і 3620-у артилерійську базу озброєння.

Про це повідомляють у Міністерстві оборони Білорусі.

"У ході чергового етапу перевірки бойової готовності Збройних Сил у вищий ступінь бойової готовності приводяться 1868-а артилерійська база озброєння, 969-а база резерву танків і 3620-а артилерійська база озброєння", - йдеться в повідомленні. 

У Міноборони країни повідомили, що подібні заходи також включають у себе виклик військовозобов'язаних із запасу і бойове злагодження підрозділів. 

Відзначається, що завершиться така "перевірка" участю військових частин в командно-штабному навчанні з органами військового управління, військовими частинами і організаціями технічного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина українців незадововлені роботою президента

Нагадаємо, що в неділю, 6 вересня, в Білорусі затримали 633 особи, які брали участь у мирних акціях по всій країні. 

Зранку 7 вересня TUT.BY з посиланням на свідка повідомили, що у Білорусі невідомі викрали члена Координаційної ради Марію Колесникову. 

Передісторія від "УП": 

9 серпня після виборів президента Білорусі у країні розпочалися протести. Незгодні із "перемогою" Олександра Лукашенка вийшли на протести та почали страйкувати.  

Щоб розганяти мітинги ОМОН застосував силу, повідомлялось також про жорстокі побиття та зниклих безвісти людей. Міліція використовувала гумові кулі, водомети та сльозогінний газ.

Європейський Союз та інші держави вже оголосили, що не визнають результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80%, а його опонентка Світлана Тихановська – 10%.

Опозиція сформувала Координаційну раду і вимагає перевиборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуги народу» та «ЄС» Порошенка вирішили, що усі українці за замовчуванням – злочинці, – депутат Волиньради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити