image
 |  0 4 Листопада 2022 | 11:48

У білорусі заявили, що перехопили український дрон

Прикордонники Білорусі повідомили, що 2 листопада "примусово посадили" в Гомельській області український безпілотник, який нібито застосовувався для збору розвідданих на кордоні і переміщення вибухових пристроїв.

Про це інформує пресслужба Прикордонного комітету Білорусі.

Відомство стверджує, що інцидент стався за 1 кілометр від білорусько-українського кордону. За їхніми словами, білоруський прикордонний наряд під час несення служби "примусово посадив" дрон, який нібито летів з території України.

"У результаті аналізу даних карти пам'яті безпілотника підтверджено факт його запуску з української території. Встановлено, що квадрокоптер використовувався українськими воєнізованими підрозділами на кордоні з Білоруссю.

Вміст виявлених фото та відеоматеріалів свідчить, що дрон був обладнаний системою інфрачервоного бачення, застосовувався для тренувань переміщення та скидання вибухових пристроїв, а також ведення розвідки та зйомки технічних засобів охорони кордону на території Білорусі".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити