image
 |  2 13 Липня 2018 | 09:04

У червні ріст цін на Волині через сезонний фактор майже припинився

Споживчі ціни в області у червні 2018 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,1%, в  Україні – не змінилися, з початку року зросли на 3,7% та на 4,4% відповідно.
Про це «ВолиньUA» повідомила прес-служба статистики у Волинській області.
На споживчому ринку області у червні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,6%. Найбільше подешевшали яйця (на 10,9%), овочі (на 7,0%) та  фрукти (на 5,7%). Знизились ціни на рис, молоко, сири, свинину на 2,3–1,5%. В той же час подорожчали м'ясо птиці, макаронні вироби, безалкогольні напої, сало, хліб, кисломолочна продукція, риба та продукти з риби, цукор на 2,8–0,3%.
Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1,5%, у т.ч. тютюнові вироби – на 2,3%, алкогольні напої – на 0,5%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,5% зумовлено подорожчанням проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 11,2%,  автодорожньому – на 3,7%. Крім того зросли ціни на автомобілі на 0,9%, паливо та мастила – на 0,5%.
Зростання вартості послуг освіти на 1,5% пов'язано з підвищенням плати за перебування дітей у дошкільних закладах на 6,1%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від заготівлі лісової продукції громади Волині отримали майже 1,5 мільйона гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити