image
 |  0 28 Жовтня 2019 | 14:14

У Чорнобилі з'являться незвичні екскурсії

Вперше в історії в Чорнобилі для туристів хочуть організовувати екскурсії на повітряних кулях.

Про це розповів Віталій Петрук, який до нещодавнього часу очолював Держагентство з питань зони відчуження, - повідомляє сайту "Сегодня".

"Активно розробляється можливість катання туристів над зоною відчуження на повітряних кулях. Є кілька компаній, які готові надавати таку послугу. Вони зараз вивчають цю можливість", - сказав нам Петрук.

За його словами, такі прогулянки безпечніші за піші.

"Хоча і піші проходять безпечними маршрутами", - уточнив Петрук.

Також є наміри розвивати інфраструктуру в прилеглих до зони відчуження населених пунктах. Наприклад, обговорюється питання облаштування в Іванкові на Київщині додаткового готелю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про візит Зеленського в Золоте – гірка правда і обурлива брехня в одному сюжеті, – Ігор Луценко

"Те, що вони з'являться, - це добре. Для туристів створюватимуть хороші умови, а значить, щось покращиться і для нас. Але є один великий мінус. У Чорнобилі досі немає аптеки, але ж тут залишилися жити такі, як я, і нас досить багато. Сюди приїжджають десятки тисяч туристів щорічно, а з появою повітряних екскурсій їх стане ще більше. А раптом хтось із них поранитися або комусь стане зле? Ніде купити навіть найпростіших ліків - від саден, головного болю, температури, застуди. Просимо або вимагаємо, не знаю навіть як сказати, щоб влада організувала у зоні відчуження продаж ліків", - розповіла одна з самосілок.

За даними Держагентства з питань зони відчуження, 2019-го збільшилася кількість туристів, що відвідали Чорнобиль. Зараз це число перевищило 90 тис. осіб, тоді як торік на екскурсіях побували 72 тис. людей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити