image
 |  220 9 Вересня 2024 | 14:34

У Чорнобильській зоні масштабна пожежа: гасять уже 2-гу добу

У Чорнобильський зоні на Київщині виникла нова пожежа на відкритій території – її гасять уже другу добу, наразі залучені 4 сотні пожежників.

Про це інформує Українська правда, - пише ВолиньUA.

"На Київщині триває ліквідація пожежі на відкритій території. Наразі на місці працюють 399 рятувальників, 103 одиниці техніки від ДСНС, залучених з різних куточків України, а також 17 одиниць техніки від лісового господарства.
Через сильний вітер вогонь швидко розповсюджується на нові ділянки. Фахівці радіаційно-хімічного захисту постійно обстежують території. Радіаційний фон у нормі!", - повідомляє ДСНС.

Також повідомляється, що до ліквідації пожежі залучили 5 одиниць важкої інженерної техніки для створення мінералізованих смуг – працюють бульдозери, трактори та важкі тягачі.

Як уточнила у речник ГУ ДСНС у Київській області Вікторія Рубан, горить знову у Чорнобильській зоні.

"Так, це новий осередок загоряння у Чорнобильській зоні. Кілька днів тому там уже була пожежа. Той осередок загасили. Це уже новий осередок в іншому місці. Ліквідація триває другу добу", – пояснила Рубан.

Читайте також: Гірка втрата: на війні загинув азовець з Волині Дмитро Матвієвський

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити