image
 |  4 7 Вересня 2019 | 23:43

У День міста в Луцьку відтворили 590-у річницю З’їзду європейських монархів

7 вересня серед мурів замку Любарта стартувало видовищне арт-шоу «Ніч у Луцькому замку. Саміт у Луцьку».

Як інформують Волинські Новини, на початку заходу відтворили величну подію, 590-ту річницю якої відзначає місто цьогоріч, – З’їзд європейських монархів у Луцьку. 

На сцену виходили постаті сивої давнини, серед яких – великий князь Вітовт та монархи низки європейських країн.

Після того, як запалав символічний вогонь Луцького замку, луцький воєвода 15-го століття передав слово для вітання «сучасному воєводі», секретареві міськради Григорію Пустовіту.

Він зауважив, що Луцьк – вічно молоде місто, якому лише 934 роки, місто, у якого все попереду, але є також славетна історія. День міста святкують під знаком 590-річчя з’їзду монархів і це говорить про те, що ще в ті давні часи європейські монархи обирали наше місто, де гарна енергетика, що дозволяє домовлятися та знаходити вихід зі скрутного становища, вирішувати проблеми. Саме у Луцькому замку закладали основи принципів, які зараз базові для європейської цивілізації, тут домовлялися про те, як об’єднуватися, щоб захищати свої народи.

Виконувач повноважень міського голови повідомив, що міська влада добивається, аби 600-річчя з’їзду монархів через 10 років стало загальноукраїнською культурною подією держави і лучан вітав особисто президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корона Вітовта - символ об'єднання двох народів у одній державі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити