image
 |  9 27 Квітня 2020 | 19:16

У Держагентстві з управління зоною відчуження викрили схему з незаконного преміювання чиновників

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України викрили корупційний механізм під час нарахування премій керівникам державних підприємств, що входять до сфери управління "Державного агентства України з управління зоною відчуження".

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовці держпідприємств запропонували голові агентства нараховувати їм щоквартальні премії у розмірі до 500 тисяч гривен, 50% з яких обіцяли передавати їй. Голова відразу повідомила про корупційну пропозицію Службу безпеки Україна та допомагала викрити зловмисників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБУ, зокрема, задокументували факт передачі директором одного з держпідприємств голові агентства 210 тисяч гривень за нарахування йому премії у розмірі понад 430 тисяч гривень.

"У межах досудового розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України директору держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення інших можливих корупційних фактів, а також законності нарахування премій посадовцям державних підприємств, що входять в управління "Державного агентства України з управління зоною відчуження", - повідомляє пресслужба.

Також вказується, що операція проводилась спільно з Національним антикорупційним бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Взяли під варту грабіжників, які намагались викрасти цінності на суму 3 мільйони з поштового відділення

Відомо також, що у приміщенні Державного агентства України з управління зоною відчуження представниками Національного антикорупційного бюро України та Служюою безпеки України було проведено обшуки, - повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДАЗВ. 

"Сьогодні, 27 квітня, у приміщенні Державного агентства України з управління зоною відчуження представниками Національного антикорупційного бюро України із залученням працівників Служби безпеки України провели обшуки“, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що правоохоронні органи ознайомилися з документами, які можуть бути пов’язані із можливим вчиненням правопорушення за статтею 369 Кримінального Кодексу України одним із колишніх керівників ДАЗВ та керівником державного підприємства, що входить до сфери управління Агентства.

“Під час обшуків у ДАЗВ представникам правоохоронних органів було надано копії та оригінали запитуваних документів, які можуть бути пов’язані зі справою”, — зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині судитимуть депутата, який давав хабаря прокурору

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити