image
 |  4 4 Лютого 2022 | 18:46

У додатку «Дія» з'явиться нова функція для водіїв

Українські водії найближчим часом отримають можливість через мобільний додаток "Дія" ділитися техпаспортом на власне авто.

Таке новаторство буде доречним для тих водіїв, які передають право керування своїм автомобілем близьким і знайомим, кажуть у Міністерстві цифрової трансформації України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал очільника профільного міністерства Михайла Федорова.

"Запускаємо на Саміті нову класну та зручну послугу для всіх водіїв – "шеринг" техпаспорту у додатку "Дія". Наприклад, ви зможете кілька кліків поділитися документом зі своїм чоловіком або дружиною", – сказав Федоров.

Очільник Мінцифри також пояснив, чому профільне міністерство вирішило розробити та додати в застосунок таку послугу.

"З появою нових правил для автомобілістів та системи фото- й відеофіксації нести відповідальність за свою поведінку на дорозі має безпосередньо водій автівки, а не його власник", – написав Федоров.

Він наголосив, що станом на зараз послуга вже знаходиться у бета-тесті й запросив українців приєднатися до її тестування.

Що потрібно для участі в тестуванні:

  • Заяву на належного користувача в "Дії" мають подавати 2 людини — власник авто та водій, що хоче стати належним користувачем.
  • закордонний чи внутрішній паспорт у "Дії";
  • для власника: техпаспорт транспортного засобу, на якого буде призначено належного користувача;
  • для належного користувача: водійське посвідчення відповідної категорії.
  • Після реєстрації на бета-тест подальші інструкції всім охочим надішлють на вказані адреси електронної пошти.

Нагадаємо, нещодавно профільне міністерство анонсувало запуск послуги опитувань та петицій у додатку "Дія". Вони стануть доступними вже з 8 лютого. Таким чином "Дія" стане інструментом прямої демократії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селищна рада на Волині не виконує вимоги екоінспекції

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити