image
 |  0 15 Червня 2021 | 09:20

На Волині викрили 146 порушень Правил рибальства, – рибоохоронний патруль

У період з 1 по 31 травня 2021 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля проведено 43 рибоохоронних рейди та викрито 146 порушень природоохоронного законодавства, з яких 27 – за грубі. Також складено 101 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 2 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та 2 – за ст. 188-5 КУпАП. Крім цього, оформлено 14 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«За даний період на порушників накладено 6 834 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 36 754 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 39 кг водних біоресурсів. Також у порушників вилучено 38 од. заборонених нарядь лову та ще 106 од. – за актами безхазяйного майна. Крім цього, рибпатрульними із заборонених знарядь вилучено та випущено у водойми 50 кг водних біоресурсів, чим попереджено збитків на 44 653 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 29 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час обшуків у Луцьку вилучили контрафактні цигарки вартістю понад 600 тисяч доларів (ФОТО)

Для прикладу, 15 травня грубе порушення рибальства викрито на оз. Світязь, поблизу урочища Гряда Шацької ТГ Волинської області (на території Шацького національного парку). Два порушники здійснювали вилов риби чотирма сітними знаряддями лову. У сітках знаходилося 75 екз. канадського сомика, загальною вагою 5 кг. Рибу у живому стані повернено у водне середовище, чим попереджено збитків на 2 250 грн.

На осіб складено адміністративні протоколи, заборонені знаряддя вилучено. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

16 травня в ході рибоохоронної роботи спільно з працівниками Камінь-Каширського відділення поліції на оз. Сірче, поблизу с. Добре Камінь-Каширської ТГ Камінь-Каширського району (Ландшафтний заказник «Сірче») виявлено безхазяйне майно. З водойми вилучено 30 од. сітних знарядь, загальною довжиною 1 100 метрів. З сіток повернуто у водне середовище рибу: 10 екз. лина, 3 екз. щук, 30 екз. карася сріблястого, 7 екз. окуня та 8 екз. ляща. Попереджено шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 8 201 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучено.

25 травня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля під час спільного рейду з працівниками відділу поліцейської діяльності №1 (смт Любешів) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області викрили два грубих порушення Правил рибальства.

Так, в ході рибоохоронної роботи на оз. Шині, поблизу с. Нові Червища Прилісненської ТГ Камінь-Каширського району було викрито двох порушників. Громадяни здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою шести сітних знарядь лову. Порушники встигли зловити рибу: сомик карликовий – 42 екз., краснопірка – 49 екз. та 98 екз. окуня, загальною вагою 7 кг. Сума збитків завданих рибному господарству склала 5 100 грн.

На викритих осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яких пляжах Волині дозволили купатися? (СПИСОК)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити