image
 |  2 18 Лютого 2020 | 19:52

У ДСНС заявили, що масштабна вечірня пожежа під Луцьком сталася з вини громадян

Пожежа поблизу вулиці Чернишевського у Луцьку сталася з вини населення.

Про це йшла мова на брифінгу, який відбувся в Управлінні ДСНС України у Волинській області за участю начальника Управління генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука та представників Державної екологічної інспекції у Волинській області.

«Цьогорічна зима позначилася низьким рівнем опадів та високими температурними показниками. Водночас ігнорування громадянами вимог пожежної безпеки та зумисні підпали сухої рослинності на відкритих територіях спровокували раннє виникнення пожеж в екосистемах», - повідомив Володимир Грушовінчук.

Читайте також: «Бути захищеною – бути собою»: волинські патрульні вчитимуть жінок захищатися

«У 2020 році вже трапилося 13 пожеж в екосистемах на загальній площі понад 19 гектарів. Лише минулої доби рятувальники області ліквідували 6 таких пожеж у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Любешівському, Луцькому районах та в обласному центрі», - йшлося у вступному слові Володимира Грушовінчука.

Зокрема 17 лютого трапилось 6 пожеж в екосистемах з вини громадян, в тому числі в районі вулиці Чернишевського та на Гнідавському болоті у Луцьку. Всі вони ліквідовані підрозділами державної пожежно-рятувальної служби.

Інформуючи про заходи Державної екологічної інспекції України у Волинській області начальник відділу Антон Поліщук зазначив, що у подальшій роботі залучатимуть до проведення спільних рейдів заплановано залучення до складання протоколів на осіб, які вчинили підпали сухої рослинності, громадських інспекторів з охорони довкілля, єгерів та посадових осіб користувачів мисливських угідь, які відповідно до чинного законодавства також наділені цими повноваженнями. Йшлося також про необхідність посилення відповідальності за самовільне випалювання рослинності або її залишків, внесення змін та доповнень до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що продиктовані вимогами сучасних реалій.

Учасники брифінгу анонсували проведення низки спільних рейдів за участю фахівців екологічної інспекції, правоохоронних органів, представників ДСНС та інших відомств для стабілізації ситуації, що з настанням календарної весни прогнозовано буде пожежонебезпечною, а також виявлення фактів спалювання сухої рослинності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до підпалів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити