image
 |  2 10 Липня 2023 | 08:52

У двох селах Волині карантин через скажених котів

На засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації йшлося про заходи боротьби і профілактики зі сказом котів в с. Бубнів (Локачинська ТГ) та с. Киселин (Затурцівська ТГ) Володимирського району.

Про це пише Слово правди.

До господарства жительки с. Бубнів прибився безпритульний сірий кіт, якого вона підкормлювала. 24 червня він напав на жінкута вкусив її за праву ногу. Пізніше тварина загинула. За відповідною експертизою встановлено сказ кота.

 У селі Кисилин шестирічний свійський кіт рудої масті покусав жительку за руку та кинувся до її дітей, подряпавши їм руки. Спеціалісти відповідних служб поставили кота на карантин. Наступного дня він загинув, а проведена експертиза встановила його захворювання сказом.

Основними методами профілактики розповсюдженню сказу тварин в районі є стовідсоткове охоплення відповідними щепленнями собак, а в зонах стійкого неблагополуччя і котів, а також відлов, утримання та використання бродячих тварин та зменшення їх кількості. У згаданих населених пунктах привентивна вакцинація запланована на початку місяця. Однак постраждалі господарі відмовились від цих заходів щодо власних тварин.

На засідання комісії вирішили: ввести карантинні обмеження на територію села Бубнів (Локачинська ТГ) та села Киселин (Затурцівська ТГ) на 60 днів у та затвердити план комплексних заходів щодо ліквідації та профілактики; забезпечити в повному обсязі проведення щеплення домашніх тварин проти сказу у неблагополучних пунктах цих населених пунктів та забезпечити широку ветеринарно-освітню роботу серед населення з питань профілактики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вдруге зафіксували випадок дирофіляріозу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити