image
 |  2 16 Грудня 2021 | 22:31

У Європі схвалили ще одні ліки проти COVID-19

Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало видачу реєстраційного посвідчення для лікарського засобу “Сотровімаб” (Sotrovimab, XEVUDY), що призначений для лікування COVID-19 у дорослих та підлітків.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ЕМА.

“16 грудня 2021 року Комітет з питань лікарських засобів для використання людиною (CHMP) ухвалив позитивний висновок, рекомендуючи надання реєстраційного посвідчення на лікарський засіб "Сотровімаб" (Sotrovimab, XEVUDY), призначений для лікування дорослих та підлітків (віком від 12 років і з масою тіла щонайменше 40 кг) від коронавірусу”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лікуванню препаратом підлягають пацієнти з симптомами у легкій формі, яким не потрібний кисень, але у яких є високий ризик розвитку важкої форми захворювання.

Рекомендація EMA направлена до Європейської комісії, яка відповідає за видачу безпосередньо реєстраційного посвідчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відкрили дитяче стоматологічне відділення при поліклініці

У вересні 2021 року Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії схвалило ще один лікарський препарат для лікування неважких форм коронавірусу. Міністерство схвалило препарат "Сотровімаб", що випускається британським гігантом фармацевтичної промисловості - компанією GlaxoSmithKline.

Сотровімаб є нейтралізуючим антитілом, яке послаблює коронавірус.

Проведені за кордоном клінічні випробування показали, що препарат знижує ризик госпіталізації або смерті на 79%. У травні ці ліки схвалило для екстреного застосування Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США.

У серпні Управління терапевтичних товарів Австралії (TGA) видало дозвіл на лікування пацієнтів з COVID-19 препаратом на основі моноклональних антитіл "Сотровімаб" (Sotrovimab, XEVUDY).

Як повідомляв Укрінформ, раніше у четвер Європейське агентство з лікарських засобів схвалило екстрене використання в ЕC протиковидних ліків від Pfizer на ранньому етапі захворювання. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити