image
 |  346 29 Листопада 2023 | 22:31

У голови Підгайцівської громади гроші на бруківку є, а для вчителів нема

Не всі громади Волині готові фінансувати курси підвищення кваліфікації вчителів своїх шкіл, які проводять у інституті післядипломної освіти.

Про це стало відомо під час бюджетних слухань у Волинській облраді у середу, 29 листопада, - пише ВСН.

Зокрема, директор ВІППО Петро Олешко порушив питання щодо підвищення кваліфікації педагогів. Фактично, за це відповідають засновники освітніх закладів - у більшості випадків це місцеві громади.

«Зараз вчитель може вибирати, де пройти ці курси. Вони можуть отримати в нас якісну послугу, а можуть купити в якої громадської організації сертифікат за 100 гривень, а якості нуль. Ви б хотіли, щоб наші діти в таких педагогів училися? Педради приймають такі сертифікати, але потім під час аудиту можуть бути в них проблеми», - зауважує він.

Наразі частину вчителів навчають на таких курсах за регіональним замовленням, яке фінансує обласний бюджет. Як варіант - аби громади відшкодовували кошти за ці надані курси, якщо педагоги обирають навчання у ВІППО, долучившись до цього процесу. Проте не всі громади готові передбачати кошти.

«Я, наприклад, прийшов до Семенюка (голова Підгайцівської громади - ред.), питаю: «Юрій Михайлович, ти заклав гроші на підвищення кваліфікації педагогів?» «В мене 11 мільйонів, я на війну даю, на бруківку даю, на те, на се, на вчителів нема». Підгайцівська багата громада. А ось Боратин - питань нема», - розповідає Петро Олешко.

Учасники бюджетних слухань запропонували за підсумком пообіцяли напрацювати рекомендації Волинській ОВА провести нараду з головами громад, аби вони передбачили кошти на ці потреби.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити