image
 |  0 2 Серпня 2018 | 13:47

У громаді на Іваничівщині підготували класну кімнату за вимогами Нової Української Школи

У селі Бужанка Поромівської ОТГ Іваничівського району вже підготували класну кімнату для першокласників за вимогами Нової Української Школи.
Про це повідомляє власкор «ВолиньUA».
Згідно реформи освіти у такій кімнаті має бути сім навчальних зон.
ЗОНА ВІДКРИТТІВ
Це зона для всіх тих речей, що розпалюють уяву дитини. Вона може містити мистецькі та крафтові матеріали, диктофон, фотоапарат, магнітофон, настільні ігри, зокрема пазли, веселі книги та журнали.
ЗОНА НОВИН
Зона Новин допоможе вам управляти своїм класним календарем, запланованими завданнями і проектами, загальношкільними заходами, святами, урочистостями. Тут можна показувати і прогноз погоди, температуру повітря та світові новини.
ЗОНА МАТЕРІАЛІВ
Зона Матеріалів створюється для того, щоб підготуватися до роботи. Тут розкладені  олівці, ручки, маркери, степлери, ножиці, папір, клей, стрічки, скріпки, тканину, паперові рушники, засіб для дезінфекції рук та інші інструменти.
КОМУНІКАТИВНА ЗОНА
Ця зона може задовольняти кілька цілей. Тут учням можна нагадувати, що всі працюють для досягнення спільної мети. Ця зона для обговорень того, що було вивчено,  для заведення нових знайомств, для запитань-відповідей, а також рефлексій. Ці обговорення дають вчителю можливість оцінити прогрес дитини й отримати інформацію на майбутнє.
ЗОНА ТИШІ
Ділити простір класу з-понад двадцятьма (а то й більше) дітьми не завжди легко. Деякі учні воліють працювати на самоті, тоді як іншим просто потрібна Зона Тиші, щоб робити завдання, читати, писати, рахувати або рефлексувати. Запасний стіл і стільці в кутку вашої кімнати можуть бути використані для Зони Тиші. Якщо це можливо, дайте дітям навушники, щоб допомогти відфільтрувати шум у класі.
ЗОНА ВЧИТЕЛЯ
Зона вчителя – маленький оазис. Вона  допоможе управляти професійними обов’язками. Ця зона – це професійний простір, де вчитель планує, оцінює, аналізує дані і завершує свою працю.
ТЕМАТИЧНА ЗОНА
Ця зона відводиться для технічних інструментів, тематичних  книг, ігор, що стосуються предмета. Важливо також показати, як це переплітається з іншими предметами. Розміщують тут діаграми з ключовими ідеями та стратегіями, картки, тощо.
Фото – група школи села Бужанка у Фейсбук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити