image
 |  4 16 Квітня 2023 | 10:23

У громаді на Волині дороги ремонтуватимуть лише після укладання договорів на вивіз сміття

Така перспектива може очікувати на жителів Камінь-Каширської громади, зокрема міста.

А все заради того, щоб привчити людей дотримуватися Правил благоустрою. Вони ж передбачають в обов’язковому порядку укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів та/або договори на розміщення (захоронення) твердих побутових відходів з організаціями, що згідно з рішенням міської ради надають цю послугу.

Про це пише газета Полісся.

Наразі вивіз сміття в громаді здійснює Камінь-Каширське ВУЖКГ. І за даними, що повідомляє керівник господарства Олександр Зрум, воно уклало 1089 угод із приватним сектором (населенням) та 182 угоди із підприємцями та організаціями. Тобто більша частина передусім жителів міста такою послугою не користується, хоча мали б. Тож комунальники і висловлюють з цього приводу невдоволення, адже, як вважають, це впливає і на привабливість райцентру. Мовляв, не маючи договорів на вивезення сміття від прибудинкових територій, містяни виносять непотріб до сміттєвих баків, просто на узбіччя вулиць, сподіваючись, що його все одно заберуть та вивезуть. Відтак ці місця захаращуються, перетворюючись у смердючі смітники. Як от за кінотеатром «Батьківщина» чи біля заготконтори по вул. Ковельській.

«Дбайте про благоустрій, не засмічуючи місто та навколишнє середовище», — закликає керівник Центру безпеки Камінь-Каширської міської ради Петро Герасимик усіх жителів громади. Він звертає увагу на те, що вивозити сміття зі своїх обійсть, що навесні, особливо перед пасхальними святами, є актуальним, потрібно, дотримуючись Правил благоустрою громади. Адже, як зауважує Петро Михайлович, у разі виявлення порушників їх притягуватимуть до відповідальності.

«Чистота й охайність населених пунктів — справа рук кожного з їх жителів. Тому, наприклад, навіть найстаранніше прибирання вулиць міста двірниками може бути зведене нанівець нехлюйством будь-кого» — звертається посадовець до свідомості краян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині біля смітників лежить купа одягу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити