image
 |  0 14 Грудня 2018 | 17:37

У Харківській психлікарні знущалися над пацієнтами

Персонал обласної психіатричної лікарні № 2 у місті Барвінкове Харківської області жорстоко поводився з пацієнтами.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженого ВРУ з прав людини.

Висновок про знущання у відомстві зробили за результатами візиту секретаріату омбудсмена.

Загалом лікарня розрахована на 100 ліжок, чоловіче відділення — на 60, жіноче — на 40.

Повідомляється, що під час моніторингу чоловічого відділення було встановлено, що замість 56 пацієнтів, які згідно з документацією перебували на лікуванні, був лише 41 пацієнт.

Головна медична сестра закладу заявила, що 4 пацієнтів було виписано у день візиту, хоча у медичній документації про це не було записів, а решта пацієнтів - нібито у лікувальній відпустці.

Однак під час огляду будівель закладу в одному з приміщень, яке не опалюється, знайшли 5 пацієнтів, яких закрили там разом зі співробітником лікарні.

Співробітниця відомства омбудсмена Ірини Сергієнко розповіла, що один незрячий пацієнт був у капцях на босу ногу і трусився від холоду.

"Було прийнято рішення викликати поліцію. Пацієнти не хотіли повертатися до відділення, боячись, що до них можуть застосовувати фізичне насилля", - повідомили в омбудсмена.

У жіночому відділенні закладу виявили, що співробітники психлікарні відбирали у пацієнток пенсії на потреби лікарні.

Також у відомстві зафіксували неналежні умови перебування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС вирішив продовжити санкції проти Росії

Зокрема, у чоловічому відділенні немає гарячої води, ліжка з панцерною сіткою, поганої якості матраци та постільна білизна, відсутні приліжкові тумбочки, пацієнти палять у приміщенні. У жіночому відділенні — неприємний запах.

Пацієнти не виходили на прогулянки та не мали вільного доступу до питної води.

Зазначається, що за результатами візиту до закладу склали звіт, який направлять керівництву Харківської області та прокуратури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити