image
 |  2 16 Липня 2022 | 15:23

У Камінь-Каширській громаді зросла вартість харчування дошкільнят

Як пояснюють в управлінні гуманітарної політики, необхідність у його прийнятті назріла через те, що суттєво змінилися ціни практично на всі продукти. Тож, якщо ситуація дозволятиме відновити роботу у дитсадках, то задля організації харчування потрібно також внести корективи щодо його вартості.

Про це пише газета Полісся.

Таким чином, внісши зміни до рішення, яким встановлювали розмір оплати на 2022 рік, нову вартість затвердили у таких розмірах: 50 гривень у день — для діток до 4 років, 55 гривень — для дітей віком від 4 років і старше. Платити батькам, як і раніше, доведеться відповідно до кількості днів відвідування.

Разом з тим депутати міськради звільнили від оплати за харчування в закладах дошкільної освіти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок участі в бойових діях на території України; дітей, батьки яких брали (беруть) участь в бойових діях на території України; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб; дітей реабілітаційних груп; дітей, батьки яких мають групу інвалідності та потребують у зв’язку з цим стороннього догляду.

Втім, у міськраді наголошують, що це рішення не означає, що у дитсадках вже буде відновлена робота. Головною умовою для цього є питання безпеки. Тож наразі у Камінь-Каширській громаді проводиться обстеження захисних споруд спеціальною комісією разом з працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій у кожному закладі освіти, як дошкільної, так і загальної середньої. Хоча раніше в обласній військовій адміністрації зазначали, що на Волині не рекомендуватимуть розпочинати очне навчання. Передусім це стосуватиметься закладів освіти, які знаходяться у 50-кілометровій зоні від українсько-білоруського кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині з підприємець нажився на харчуванні дошкільнят

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити