image
 |  0 1 Червня 2020 | 16:05

У Києві невідомий погрожує підірвати міст Метро - рух перекрито (ФОТО)

У Києві міст Метро перекритий через повідомлення про замінування.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

В поліції зауважили, що на лінію “102” надійшов телефонний дзвінок від очевидців про те, що на мосту Метро "якийсь чоловік заявляє, що міст заміновано і він може підірватися". Наразі рух мостом Метро перекрито.

"У зв'язку з анонімним повідомленням про мінування мосту Метро червона лінія працює від станції "Академмістечко" до станції "Арсенальна" та від станції "Лісова" до станції "Дарниця", - про це повідомляє КП "Київський метрополітен" у Twitter.

Наразі проводиться перевірка. Як повідомляв УНІАН, 18 вересня 2019 року в Києві на мосту Метро через Дніпро Олексій Белько погрожував зброєю і заявляв про намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрозу як підготовку до теракту. Чоловіка затримали, вибухівку при ньому не знайшли. Під час затримання він опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

19 вересня 2019 року начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція зняла з Белька підозра в тероризмі. Йому інкримінували хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296) і неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 ст. 259) Кримінального кодексу.

Затриманий розповів поліції про проблеми в особистому житті, відсутність роботи й засобів до існування. Згідно з результатами судово-психіатричної експертизи, чоловік на час вчинення кримінального правопорушення за своїм психічним станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. У січні 2020 року стало відомо, що Белька відправили до психіатричного закладу. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити