image
 |  4 11 Квітня 2021 | 20:45

У Китаї визнали недостатню ефективність своїх Covid-вакцин

Голова Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Гао Фу визнав, що ефективність китайських вакцин проти коронавірусу нижче необхідної, тому, можливо, їх доведеться комбінувати для підвищення ефекту.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «DW» і заяву Гао Фу, яку він зробив у суботу.

За словами керівника Центру, розроблені в Китаї препарати від коронавірусу не надають «дуже високого» рівня захисту.

«Нині офіційно розглядається питання, чи слід нам використовувати вакцини різних технічних виробництв для процесу імунізації».

Згідно з результатами клінічних випробувань у Бразилії, ефективність препарату китайської фармацевтичної компанії Sinovac Biotech Ltd. у запобіганні інфікуванню коронавірусом знаходиться на рівні в 50,4%. Водночас, за даними самої компанії, препарат 80% запобігає тяжкому перебігу хвороби.

Дві інші вакцини китайської корпорації Sinopharm демонструють ефективність в 79,3% та 72,5%. Відповідний показник вакцини китайського біофармацевтичного гіганта CanSino – 65%.

В Україні 200 тис. флаконів вакцини проти коронавірусу CoronaVac вже в понеділок, 12 квітня, мають поставити у регіони. Це перша партія препарату виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd, загалом Україна розраховує отримати 1 913 316 одиниць CoronaVac для щеплення населення проти Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 62 випадках був міцний зв'язок між щепленнями Astrazeneca і виникненням тромбів, – EMA

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити