image
 |  4 27 Квітня 2022 | 17:32

У Китаї зафіксували перший випадок зараження людини пташиним грипом H3N8

Національна комісія охорони здоров'я Китаю заявила, що в країні зареєстрували перший випадок зараження людини штамом пташиного грипу H3N8.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що вірус виявили у чотирирічного хлопчика з центральної провінції Хенань. 5 квітня у нього з'явилися лихоманка та інші симптоми. Дитина контактувала з курми і воронами, яких вирощували у нього вдома.

Водночас жоден з близьких контактів не був заражений вірусом.

Як пише агентство, варіант H3N8 раніше був виявлений в інших країнах у коней, собак, птахів і тюленів, але про випадки захворювання людей ще не повідомлялося.

Читайте також: Moderna розробляє мРНК-вакцини від раку, герпесу та вітрянки

За заявою комісії, первинна оцінка визначила, що варіант поки не має здатності ефективно заражати людей, а ризик масштабної епідемії низький.

У Китаї безліч різних штамів пташиного грипу, деякими з них періодично заражаються люди, які зазвичай працюють з птахами.

Читайте також: В Індії зафіксували першу смерть від пташиного грипу H5N1

У країні величезні популяції як вирощуваних, так і диких птахів багатьох видів, що створює ідеальне середовище для змішування і мутації пташиних вірусів.

Минулого року КНР повідомив про перший випадок H10N3 у людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку землю під кіоском оцінили в 37 тисяч гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити