image
 |  2 4 Червня 2023 | 21:13

У Ківерцях на дитячому святі роздали дітям протерміновані чіпси

У Ківерцях на дитячому святі, яке організувала Ківерцівська міська рада, люди мало не побилися за протерміновані чипси.

Сталося це 1 червня, йдеться у сюжеті 12 каналу, - пишуть Волинські новини.

На відео, опублікованому в мережі, видно, як діти пробиваються, аби дістати смаколики. Та вже ввечері з цього приводу розгорівся скандал. Як виявилося, частина чиспів, яку роздавали дітям, була протермінована.

У Ківерцівській міській раді сказали, що у всьому винен благодійний фонд «Добра справа».

«Благодійний фонд «Добра справа» подзвонив нам напередодні свята. Каже: дозвольте ми також приїдемо на свято, організуємо роздачу подарунків, роздачу чипсів. Ми їх (ящики, – ВН), не перевіряли, бо на ящиках там не пише, пише в пачках. І там була дуже велика кількість дітей. Це, можливо, один ящик був», – зазначив у коментарі голова Ківерцівської громади Олександр Ковальчук.

Зі слів Ківерцівського міського голови, надалі із благодійним фондом «Добра справа» співпрацювати не будуть. Окрім того, вже подали відповідне звернення у Держпродспоживслужбу.

Пізніше у Ківерцівській міській раді надали офіційний коментар щодо протермінованих снеків на дитячому святі 1 червня.

«1 червня 2023 року благодійний фонд «Добра справа» звернувся з пропозицією взяти участь у відзначенні Міжнародного дня захисту дітей у місті Ківерці та повідомили про можливість надати дітям безкоштовні подарунки та чипси у великій кількості.

Організатори свята перед тим, як погодитись, уточнили термін придатності, та запевнились, попередньо перевіривши декілька ящиків. Кінцевий термін на усіх ящиках був 6 червня 2023 року.

Яким чином на свято могли потрапити протерміновані упаковки снеків, нам не відомо.

До міської ради скарг та звернень не надходило. Інформацію про протерміновані снеки побачили лише у соціальній мережі Фейсбук, надіслану від анонімного користувача.

Також повідомляємо про те, що під час заходу, коли представники БФ «Добра справа» почали видавати снеки дітям, зібралась дуже велика кількість охочих їх отримати, тож благодійники з метою уникнення тисняви попросили про допомогу у видачі працівників міської ради.

Дуже прикро, що така ситуація трапилася на дитячому святі. Приносимо вибачення та обіцяємо бути надалі більш уважними під час співпраці з благодійними фондами, організаціями та підприємствами», – зазначають у міській раді Ківерців.

Додамо, благодійний фонд «Добра справа» не вперше потрапляє у скандал. 19 липня 2022 року оперативники викрили керівницю одного з відділів благодійного фонду під час реалізації товару за майже 600 000 гривень. За цю суму жінка нібито намагалася продати 54 бронежилети, 25 комплектів бронеплит, 50 пар військових берців і «розгрузки».

Згідно з даними слідства члени благодійного фонду налагодили постачання з країн ЄС гуманітарної допомоги для військових потреб, але замість того, аби відправити допомогу на фронт, продавали її. У ході обшуків правоохоронці вилучили 4800 бронеплит, 2300 плитоносок, 150 пар військового взуття, рулони тканини, документи, які, на думку слідства, підтверджують факт отримання майна як гуманітарної допомоги, «чорнові» записи. Загальна сума вилученого військового спорядження та амуніції становить понад 28 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ківерцях в період війни на ремонт вулиць витратили понад 6 мільйонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити