image
 |  7 25 Травня 2023 | 17:44

У Ківерцях полігон твердих побутових відходів вісім років не можуть здати в експлуатацію

Ківерцівська міська рада уклала договір про коригування проекту полігону твердих побутових відходів на суму 1,5 мільйона гривень. Його робитиме луцьке підприємство «КБ Архпростір». Полігон у селі Заброди побудували ще в 2015 році, але досі не прийняли його в експлуатацію. Тепер знову треба вносити зміни в документи і витрачати додаткові кошти.

Про це пише сайт журналістських розслідувань "Сила правди".

Інформація про закупівлю послуг з проєктування полігону для Ківерцівської громади розміщена у системі «Prozorro».

У березні 2023 року Ківерцівська міська рада провела закупівлю щодо виготовлення проектної документації «Будівництво полігону твердих побутових відходів для м. Ківерці» за ціною 1 мільйон 499 тисяч 924 гривні. Проте йдеться саме про коригування старого проєкту. Полігон твердих побутових відходів для громади побудували у селі Заброди ще у 2015 році. Через помилки його досі не прийняли в експлуатацію.

Увесь цей час сміття з Ківерців і навколишніх сіл вивозять на звалище неподалік недобуду. А це приблизно 30 тонн щомісяця. За це Ківерцівську міську раду неодноразово штрафували екологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській ОДА кажуть, що Луцька міська влада сама вигадала проблеми з маршрутами

Однією з перепон на шляху до здачі об’єкта в експлуатацію був занижений клас наслідків. Тоді проєкт полігону Волинська обласна державна адміністрація замовила у підприємства «Луцьккомундорпроект», а головним підрядником на будівництві було ТОВ «Стирагробуд».

Цього разу договір уклали із іншою луцькою фірмою – «КБ Архпростір», яка займається діяльністю у сфері архітектури та будівництва з 2010 року. Керівником фірми є Олександр Дорош.

За умовами договору, на полігоні проведуть інженерно-геологічні, геодезичні роботи, оцінять вплив на довкілля та, відповідно, створять новий проєкт. Закінчити усе планують до кінця 2023 року. Жодних проплат за проєктом станом на травень ще не було. Досвіду співпраці з фірмою «КБ Архпростір» Ківерцівська міська рада раніше не мала.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити