image
 |  2 27 Березня 2020 | 08:48

У Колках попрощалися з відомим дисидентом, заслуженим працівником культури Петром Мосійчуком

У селищі Колки Маневицького району 25 березня попрощалися з відомим дисидентом, заслуженим працівником культури України Мосійчуком Петром Трифоновичем.

Про це йдеться на сайті Колківської об'єднаної територіальної громади.

"Петро Трифонович Мосійчук — відомий громадський діяч, почесний громадянин Маневицького району, заслужений працівник культури України, багаторічний керівник театру Колківського будинку культури, автор книги «Супротив».

Бог наділив Петра Трифоновича багатьма талантами: прекрасний художник, режисер — створив найкращий на Волині, а може, і в Україні аматорський театр, скульптор, неперевершений оповідач. Він — жива легенда Волинського краю", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маневичах презентували книгу Петра Мосійчука «Спротив»

Разом із тим, доля подарувала Петру Трифоновичу багато випробовувань. У шістнадцять він був засуджений до 25 років позбавлення волі за розповсюдження листівок, які засуджували і висміювали сталінський режим, сім із них провів у таборах Мордовії, Караганди, Норильська.

Після повернення із заслання жив на Дніпропетровщині, працював будівельником у колгоспі, художником-оформлювачем, сільським завклубом. Створив там драматичний гурток, але невдовзі повернувся на Волинь. Керував театральним колективом у рідному селі Годомичі.

Та головним своїм здобутком Петро Мосійчук вважав трьох синів, які успадкували і розвинули таланти батька. 

"Це велика втрата не лише для нашого містечка, громади, а й для усіх поціновувачів таланту великого Митця. Громада висловлює співчуття рідним та близьким. Хай земля йому буде пухом, вічна йому пам’ять", — пишуть на сайті Колківської ОТГ.

Редакція ВолиньUA глибоко сумує з приводу непоправної втрати ветерана національно-визвольних змагань, морального авторитета Петра Мосійчука та висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти Волині та Рівненщини спільно вшанували Героїв Колківської республіки (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити