image
 |  2 14 Лютого 2021 | 13:05

У Конгресі провалили імпічмент Трампу. Байден назвав демократію крихкою

Верхня палата Конгресу США шляхом загального голосування не підтримала імпічмент Дональда Трампа, оголошеного Палатою представників 13 січня.

Як повідомляє Укрінформ, голосування відбулося після кількаденних судових слухань у Сенаті США. За те, щоби визнати Дональда Трампа винним у підбурюванні до заворушень проголосували 57 сенатори. Проти висловилися 43 законодавців.

Таким чином, верхня палата Конгресу США не змогла отримати необхідних двох третин голосів для того, щоби затвердити рішення про імпічмент експрезидента США.

Для схвального рішення Сенату, де нині представлено по 50 демократів і республіканців, необхідно було, аби ініціативу Демократичної партії підтримали щонайменше 17 однопартійців Трампа. Однак до демократів долучилися лише семеро республіканців: Річард Берр, Білл Кассіді, Сюзан Коллінс, Ліза Мурковскі, Мітт Ромні, Бен Сассі й Пет Тумі.

Нинішній судовий процес став першим в історії США, коли Палата представників двічі оголошувала імпічмент чинному президенту. Крім того, ніколи раніше судові слухання в Сенаті не відбувалися стосовно колишнього глави Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома волинська учасниця національно-визвольних змагань відзначає 90-річний ювілей

Тим часом Президент США Джо Байден у відповідь на виправдання у справі імпічменту його попередника Дональда Трампа заявив, що "демократія крихка, а кожен американець має захищати правду".

"Цей сумний розділ у нашій історії нагадав нам, що демократія є крихкою.

Що її потрібно завжди захищати. Що ми повинні бути завжди пильними. Що насильству та екстремізму немає місця в Америці. І що кожен з нас має обов'язок і відповідальність як американець, і особливо лідери, що мають захищати правду і перемагати брехню", - повідомляє Reuters.

Байден також сказав, що думає про загиблих під час штурму Конгресу, зокрема про офіцера поліції. Президент вважає, що навіть ті, хто виступав проти обвинувачень, маючи на увазі лідера республіканців у Сенаті, все одно вважають Трампа винним у провокації до насильства. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити