image
 |  7 11 Вересня 2019 | 14:59

У Ковелі громадськість відхилила проєкт реконструкції парку Лесі Українки

Громадськість Ковеля відхилила архітектурне бачення нового центрального парку.

Про це інформує сайт «Про Ковель».

Учора, 10 вересня, в сесійній залі Ковеля відбулися громадські слухання щодо розгляду містобудівної документації реконструкції парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, куди прийшло чимало небайдужих ковельчан, депутати. Вела зібрання відповідальна за організацію розгляду пропозицій – секретар міськради Віра Федосюк.

Нагадаємо, що на лютневій цьогорічній сесії міські народні обранці дали дозвіл на розроблення містобудівної документації стосовно реконструкції центрального парку, на підставі чого відділ містобудування та архітектури виконкому замовив у приватного підприємства «Ковелькомунпроект» документацію.

22 серпня проєкт містобудівної документації реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, бульвару Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності був поданий на офіційному сайті Ковельської міської ради, де зазначено, що детальний план розробили на площу 6,5972 га, але проєктом передбачається реконструкція 4,8462 га. А вчора молодий архітектор проєктного підприємства Марта Добровольська представили свою роботу на громадських слуханнях.

Ще з самого початку стало зрозуміло, що розгляд даного проєкту буде доволі непростим, емоційним і напруженим. Адже присутні поспішали отримати вичерпні відповіді у автора роботи ще до того, як головуюча розпочала громадські слухання. А таких питань було чимало, тому, мабуть, не випадково Марта Анатоліївна у своєму вступному слові відразу ж зауважила, що виникнуть запитання стосовно демонтажу будівлі історичного музею та перенесення експозицій у будівлю колишнього РАЦСу по вулиці Степана Бандери, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Свої численні пропозиції у письмовій формі подала міський депутат Галина Стасюк. Зокрема, Галина Миколаївна відразу ж зауважила, що реконструкція парку – не на часі, і що реалізація викладеного в проєкті буде злочином проти громади міста. Галина Стасюк не бачить жодної потреби переносити пам’ятник Лесі Українки, як того передбачив проєктант, недоцільним та злочинним вважає демонтаж єдиного в місті фонтану, облаштування в парковій зоні автостоянок, пропонує виділити кошти на ремонт 100-літнього історичного музею і лишити його на місці, а приміщення колишнього РАЦСу передати для потреб художньої школи, яка давно потребує свого розширення.

Зрештою після довготривалих, емоційних обговорень із зареєстрованих 50 учасників зібрання, 24 проголосували за те, щоб відхилити запропонований проєкт і доручити головному архітектору міста розробити його з внесеними пропозиціями. А потім усе це знову представити на громадських слуханнях. Решта ж присутніх «утрималися» або були «проти».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити