image
 |  4 29 Вересня 2022 | 13:59

У Ковелі позбавлять звання «Почесний громадянин міста» осіб, які працювали проти України

Сьогодні, 29 вересня, на пленарному сесійному засіданні Ковельської міської ради депутати підтримали проєкт рішення "Про позбавлення Булгакова Василя Івановича, Мурадова Карима Тагановича, Федорова Олексія Федоровича звання "Почесний громадянин міста Ковеля".

Рішення було ініційоване фракцією ВО "Свобода".

У преамбулі проєкту говориться, що рішення приймається у зв’язку з дискредитацією цього високого звання.

До списку осіб, яких позбавлять звання «Почесний громадянин міста Ковеля» увійшли:

  • Булгаков Василь Іванович,
  • Мурадов Карим Таганович,
  • Федоров Олексій Федорович.

У час, коли Україна потерпає від військової агресії Російської Федерації, згідно з автобіографічними даними, дані громадяни були пов’язані з комуністичним режимом та працювали проти державності України. Таким чином, не відповідають високому званню «Почесний громадянин міста Ковеля».

Прогнозовані суспільні, економічні, фінансові та юридичні наслідки прийняття рішення: прийняття рішення буде важливим фактором недопущення дискредитації високого звання «Почесний громадянин міста Ковеля», реалізація проєкту рішення не потребує виділення коштів з міського бюджету, - йдеться у тексті документу.

Як зазначила у коментарі ВолиньUA голова Ковельської міської організації ВО "Свобода", депутат міської ради Ірина Луцик, таким чином обранці громади хочуть назавжи позбутися радянського минулого, адже люди, які працювали проти України не гідні називатися почесними громадянами, про них взагалі варто забути.

"В час кривавої війни України з російською федерацією ми зобов'язані і надалі позбуватись всього того, що пов'язує нас з радянським, комуністичним минулим. Після всіх тих звірств, які вчиняють російські військові в наших містах, катування, гвалтування, грабування українців приводять в шок весь цивілізований світ. Вони і є тими нащадками совєцких військових, які були такими ж жорстокими вбивцями і в нас на заході, спалюючи цілі села на Волині. Таке рішення як-ніколи – на часі! Ці особи є найбільш одіозними та, згідно автобіографічних даних, були пов'язані з комуністичним режимом, активно працювали проти державності України. До слова, Мурадов Карим взагалі не є українцем і ніколи тут не проживав, тому такі люди не достойні носити високе звання "Почесний громадянин міста Ковель", - прокоментувала депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити