image
 |  4 19 Липня 2019 | 13:56

У Ковелі реконструють водогін за 20 мільйонів гривень

У Ковелі розпочали роботи з реконструкції водогону який має стратегічне значення для забезпечення водою мешканців міста.

Про це повідомляє «Ковельводоканал».

З початку поточного тижня розпочато роботи по реконструкції першої частини водогону, починаючи від дальньої 11-ї свердловини. Протяжність труб, що підлягає заміні на першому етапі, - 3067 м.п., загальна кошторисна вартість робіт та матеріалів - 4,559 млн. гривень.

Матеріал труб водогону повністю відамортизований, має значні корозійні ушкодження. Цей водогін з’єднує свердловини, розташовані в поймі річки Турія із станцією другого підйому, спорудами очистки та підготовки води по вулиці Геологів в місті Ковелі.

Читайте також: Показали, як виглядає оновлена дорога «Київ – Ковель – Ягодин» (ФОТО)

Загальна вартість реконструкції водогону становить близько 20 млн. гривень. Кошти на проект першої частини реконструкції виділено з місцевого бюджету за ініціативи УВКГ «Ковельводоканал» та сприяння Ковельського міськвиконкому.

У найближчі роки планується виконати заміну решти труб водогону, вартістю близько 15 млн. гривень. Завершення робіт по проекту дозволить зменшити понаднормативні втрати води, призведе до економії енергоресурсів, покращить якість питної води

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити