image
 |  7 6 Травня 2022 | 23:01

У Ковелі в дворі будинку хочуть зрізати дерева для автостоянки (ФОТО)

У дворі багатоквартирного будинку, який знаходиться у центрі Ковеля на вулиці Незалежності, хочуть зрізати дерева, а на їх місці облаштувати стоянку для автомобілів, що належать тамтешнім мешканцям.

Однак така ідея подобається далеко не всім. Деякі жильці виступають категорично проти вирубки зелених насаджень. За їх словами, останніми роками у місті й так нещадно вирубуються дерева.

Знесення дерев у вищезгаданому дворі обурює й відомого ковельського еколога Василя Козака, який тут проживає. Він є співавтором багатьох книг і понад 40 наукових робіт з питань екології та біології. Василь Тимофійович звернувся до «Ковель media» з проханням опублікувати його відкритий лист до Ковельського міського голови Ігоря Чайки.

Шановний Ігорю Леонтійовичу!

Сьогодні довідався, що дехто з працівників вашого апарату ініціює знесення дерев у нашому дворі – на вулиці Незалежності, 61. Це на відстані метрів 100 від міської ради.

Наш двір один з найкраще озеленених у місті. І що цікаво, озеленили мешканці двору без участі комунальних служб. Деяким деревам вже понад 40 років. Оберігати зелені насадження дуже важко, бо попередні міські голови прагнули всунути в двір кіоск чи магазинчик когось із знайомих чи родичів.

А зараз в нашому дворі (і навіть під’їзді) з’явилися багаті і знатні люди. Вони обзавелися авто і добиваються стоянок в дворі. Нам важко з ними боротися, бо неможливо боротися з підполковником поліції чи, скажімо, впливовим священиком. Всі хочуть, щоб їхні авто були в них на очах. Тут то й виникає питання про розкорчовування дерев у дворі. Ваша працівниця (дружина підполковника) вже провела якісь «підпільні» збори: мовляв, з’явилися нові інструкції і дерева треба вирубати. Дерева висаджувалися півстоліття тому, нікому не заважали, аж поки не появилися багаті люди у дворі – власники автомобілів.

Вважаю, що стоянки для автомобілів слід облаштовувати не шляхом розкорчовування дерев чи квітників, а в окремих місцях. Слід зважати на потреби всіх громадян – і багатих, і бідних. Хтось хоче любуватися власним автомобілем, а бідному пенсіонеру (на дев’ятому десятку) хоча би ковток свіжого повітря.

Наш Президент закликав висадити мільярд дерев. Це по 39 дерев на кожного. А як відгукнулася на це Ваша челядь? Мабуть, ніяк. Вони агітують за вирубку дерев. Ми, пенсіонери, вже висадили понад 10 кущів калини, окрім інших дерев. То ж не замахуйтеся на них. Кожен день з екранів лине пісня про калину.

Безглузде винищення дерев на вулицях Ковеля обурює мешканців міста. По закінченню війни обіцяю звернутися з цього приводу і до керівництва держави.

З глибокою повагою, мешканець Ковеля Василь Козак – йдеться у відкритому листі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити