image
 |  5 23 Лютого 2022 | 14:56

У Ковелі в перукарні виявили комуністичну символіку (ФОТО)

У чоловічій перукарні міста Ковеля мешканці помітили комуністичну символіку на колонах.

Про це написала у facebook депутат Ковельської міської ради від ВО "Свобода" Ірина Луцик.

"Сьогодні від небайдужих громадян надійшло повідомлення, що в нас в Ковелі, в барбершопі на вул.Незалежності, та поруч в сусідньому кабінеті на колонах до цього часу висить викарбований комуністичний символ тоталітарного режиму, котрий знищував мільйони українців, та інших національностей і це в той час коли на кордоні стоять ворожі війська, коли московія оголосила нам війну та вбиває наших хлопців на сході, в нас в Ковелі розповідають, що це історія...

Я разом з помічником першого заступника голови Волинської обласної ради Юрія Поліщука Максимом Новицьким домовились з орендодавцями, що протягом місяця усунуть порушення згідно закону про декомузацію. Якщо дане порушення не буде виконано, тоді цим повинна займатись національна поліція України. Тому ковельчани, коли ви бачите дані порушення повідомляйте, а то про це ми довідались тільки сьогодні", - написала депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Володимир-Волинської РДА перевищив швидкість на міжнародній трасі (ФОТО)

Нагадаємо, що згідно зі статтею 436-1 Кримінального кодексу України, на території України забороняється виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити