image
 |  4 11 Вересня 2019 | 19:41

У Ковелі відкрили відреставровану дитячу поліклініку у приміщенні пологового

11 вересня у Ковелі в приміщенні пологового будинку відкрили перший поверх нової дитячої поліклініки. Реконструкцію приміщення здійснено за кошти Світового банку.

Про це повідомили на сайті Ковельської міськради.

Міський голова Олег Кіндер привітав колектив з успіхом. Він пригадав, що спочатку були дещо інші плани, зокрема планували провести капітальний ремонт нинішнього поліклініки на вулиці Олени Пчілки,19. Однак спеціалісти, які обстежили об’єкт, зазначили, що він перебуває в аварійному стані і жодних надбудов, зокрема кардинальних перетворень не витримає. Тоді і виникла думка задіяти площі пологового будинку. Цю ініціативу підтримало і керівництво МТМО.

Завідувач дитячої поліклініки Леся Гончарова розповіла, що на першому поверсі працюватиме чотири лікарі-спеціалісти, реєстратура та лабораторії, подбали про сучасну санітарну кімнату, облаштували окремий вхід для пацієнтів, які матимуть підозру на інфекційні захворювання.

"Ми вклали сюди свої серце і душу. Дуже старались, аби діткам, їх батькам було комфортно у нас, затишно, щоб вони почувались, наче вдома. Аби малеча не нудьгувала, подбаємо про ігровий куточок. А для настрою стіни уже ми прикрасили яскравими малюнками, також розвісили роботи юних ковельських художників" - ділиться зробленим головний лікар.

Поруч з поліклінікою розпочинає працювати бригада будівельників. Вони займуться облаштуванням нових паркувальних місць.

"Тут буде центр материнства і дитинства. В одному приміщенні працюватимуть: амбулаторія педіатрична, дитяче відділення, дитяча поліклініка, пологовий будинок, стаціонарне відділення. Подбаємо і про благоустрій території, неодмінно встановимо ігоровий майданчик для дітвори, - розповів про найближчу перспективу головний лікар МТМО Олег Самчук.

Впродовж найближчих місяців завершать ремонт і другого поверху. Тоді дитяча поліклініка остаточно змінить своє місце прописки у Ковелі.

Поки пацієнтів будуть паралельно приймати за двома адресами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий адміністративний устрій Волині можуть затвердити до кінця року, - експерт

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити