image
 |  7 13 Березня 2020 | 15:29

У Ковелі вкотре провели унікальну операцію

Ковелі хірурги пересадили нирку методом лапароскопії, тобто, через маленький розріз. Наразі пацієнт — житель Рівненської області почувається добре, як і його донор - мама, розповів Суспільному хірург Сергій Мазурок.

Андрію Дембовському 38 років. Останні сім чоловік мав ниркову недостатність. Розповідає: довго приховував діагноз від мами, аби її не засмучувати. Зізнався, коли постало питання про трансплантацію.

Пацієнт Андрій Дембовський: 4 роки я маму обманював, не казав їй про хворобу... У мами почалася депресія. Але ми мусили це пережити. Потім я здав аналізи — вже був креатинін 512, і треба було терміново робити операцію. Я почув про Ковель — і ми вирішили приїхати. - Як зараз почуваєтесь? - Добре, слава Богу. Лікарі дуже хороші, ставлення — дуже хороше. Хай їм Бог дає здоров’я. Хай лікують людей, щоб з мертвої точки все це зрушило”.

Читайте також: Чи працюватимуть культурно-розважальні заклади Луцька під час карантину

Мама Любов Василівна: “Він прийшов, сів у залі, сперся на спинку і каже: “ Мамо, я більше не можу приховувати. Я вас беріг для того, щоб ви мені зараз допомогли. Але вже мені сказали в Білорусії, що можна робити операцію”. Я не заплакала, хоча невістка і дочка плакали і кажу: в тебе бог забрав батька , вже 10 років у землі лежить. Але я тобі допоможу. Звернулися до Києва — там сказали, що можна почекати тільки до 600 креатинін.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити