image
 |  4 5 Січня 2020 | 21:36

У ковельській «Просвіті» діти навчаються танцям, музиці і споpту (ФОТО)

Майже 700 юних ковельчан розвивають свої таланти і здібності у народному домі «Просвіта» та школі мистецтв.

Пpо це повідомили у Ковельській міськpаді.

У Ковелі, аби місцеві таланти мали хороші комфортні умови для роботи, презентації своєї творчості, а глядачі з радістю приходили на ці заходи, впродовж кількох років ведуться роботи з реконструкції діючих і будівництва нових закладів культури.

Без сумніву, капітальний ремонт «Просвіти» - це дуже вдала інвестиція для міста. Кожного тижня там відбувається по кілька заходів.

Приїжджають до нас артисти з різних регіонів України, з-за кордону. Їх зустрічає вишуканий сучасний заклад культури. Але перш, як побачити довершений виступ на сцені, піднятись на найвищу сходинку п’єдесталу, треба чимало потрудитись. Про хороші умови для репетицій і тренувань наших юних мешканців у місті теж подбали, довівши до ладу зали для занять у «Просвіті».

У Ковелі з кожним роком збільшується кількість дітей, які бажають реалізувати себе. На сьогодні у народному домі «Просвіта» займається у гуртках та секціях понад пів тисячі юних ковельчан.

Раніше їм для репетицій, тренувань слугували два зали — танцювальний і спортивний.

У минулому році проведено капітальний ремонт приміщення на другому поверсі. Його зонували, розділивши на три повноцінні частини. У двох з них повністю замінили підлогу, змонтували перегородки, зробили сучасне освітлення.

Крім того, облаштовані роздягальні для хлопчиків і дівчаток, батькам стало зручніше чекати свою малечу. Встановлено відеоспостереження, вентиляцію.

Отже, тепер одночасно тут можуть проводити заняття різні колективи, не заважаючи один одному.

Зокрема, в одному з залів 120 дітей освоюють мистецтво кіокушкинай карате.

Поруч свої перші кроки у танцювальній бальній кар’єрі роблять юні ковельчани. Вони отримали теж автономію. Тепер група працює, не підтасовуючи ні з ким свої графіки, і тренування проводять у зручний для себе час.

По сусідству проходять заняття з кікбоксингу. Секцію відвідує майже 100 спортсменів.

Крім того, ще в одиному залі для занять хореографією провели поточний ремонт.

Важливо, що і приміщення Ковельської школи мистецтв впродовж останніх років зазнало кардинальних змін. У 2018 році було капітально відремонтовано другий поверх та сходи, облаштовано методичний кабінет і хоровий клас. Кошти на це у сумі 650 тисяч гривень виділено з місцевого бюджету.

Також за фінансової підтримки міста полагоджено господарську споруду, що знаходиться на території.

Раніше до ладу привели актовий зал, коридор на першому поверсі, частину класів. Силами батьків, колективу вдалось оновити ще кілька кабінетів.

За кошти міського бюджету проведено ремонтні роботи другого корпусу, що на вулиці Відродження, 12. Загалом там займається 170 юних ковельчан. Для них навчання стане набагато комфортнішим.

Торік також були виділені кошти на нові сценічні костюми для колективів. Їх було придбано для ансамблів «Лісова пісня» та «Промінь», дитячого танцювального колективу «Дзвіночок», театральної студії.

Надається фінансова допомога нашим митцям для поїздок на фестивалі, конкурси, презентації творчості на різних сценічних майданчиках України та у містах-партнерах Ковеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народний артист із Ковеля удостоївся звання «Народний Герой України»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити