image
 |  2 13 Травня 2021 | 08:16

У Ковельському фаховому медичному коледжі відзначили 75-річний ювілей (ФОТО)

Комунальний заклад Волинської обласної ради «Ковельський фаховий медичний коледж» відсвяткував 75-річницю від дня заснування.

Про це повідомляють на сторінці Волинської обласної ради в мережі Фейсбук.

Привітати працівників закладу а також відвідати святкове дійство, присвячене ювілейній даті в житті закладу, яке відбулося 12 травня, прибув перший заступник голови обласної ради, член ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Під час святкування пригадали історію створення коледжу – вона розпочалася в далекому 1946 році, коли в місті Ковель відкрили школу медичних сестер. Тоді в училищі навчалося лише 37 осіб. Вже пізніше, у 1996 році в цьому закладі медичну освіту здобувало більш як 300 студентів. У 2006 році на підставі рішення Волинської обласної ради Ковельському медичному училищу шляхом реорганізації надали статус коледжу, який сьогодні є об’єктом комунальної власності Волинської обласної ради, підпорядкований управлінню охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації.

Нині у коледжі навчається 407 студентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реставрація валів Луцького замку вартуватиме 15 мільйонів гривень

«Бути фахівцем лікувальної справи – це бути лікарем за покликанням. До вас йдуть за допомогою в найскрутніші життєві моменти і часто-густо ви лікуєте не тільки тіло, але й вмієте підібрати такі слова, які вилікують рани на душі в ваших пацієнтів, - звернувся до учнів медколеджу Юрій Поліщук. – Найкраща промоція навчального закладу – це успіх його випускників. Цьому коледжу є чим пишатися – у вас є не тільки можливість навчити фаховим знанням ваших студентів, але й спостерігати за їхнім успіхом на професійній ниві».

Під час святкування ювілею медичного коледжу Юрій Поліщук відзначив почесною грамотою Волинської обласної ради колектив коледжу за здобутки в роботі а також подяки кращим працівникам навчального закладу.

Довідково: КП «Ковельський фаховий медичний коледж Волинської обласної ради» навчає за 4 освітніми програмами: «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Акушерська справа», «Фармація». Коледж очолює Надія Григола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині мешканцям нікуди викидати сміття: контейнери – переповнені (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити