image
 |  306 22 Травня 2024 | 18:13

У Ковельському храмі ПЦУ збирали кошти для ЗСУ (ФОТО)

У соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці, що в Ковелі, організували захід, основна місія якого – допомогти армії.

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ, - пише ВолиньUA.

Участь взяли хористи цього Божого дому, ковельських церков Андрія Первозваного, Преображення Господнього, творчі колективи народного дому «Просвіта», школи мистецтв. Також приїхали гості з Маневич – хор «Голос душі» храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії. На захід до собору завітала і делегація з німецького міста-партнера Вальсроде. «Вони завжди нас підтримують, і словом, і коштами. Дякували за можливість теж долучитися до цієї благодійної акції», – каже настоятель Благовіщенського храму протоієрей Василь Мичко.

Церковну громаду, розповідає священник, завжди підтримують ковельчани. Громадські організації, школи, садки долучаються до всіх благодійних акцій, які влаштовують у соборі. Часто до храму приносять кошти, зібрані на різноманітних майстерках та ярмарках, аби якнайшвидше їх передати військовим чи купити для них потрібні речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Волині: жінка, яка називає себе "громадянкою СРСР", не сплачує комунальні (ВІДЕО)

Спільними зусиллями вже закупили для воїнів ЗСУ 19 автомобілів. Зараз активно триває збір на двадцятий. Аби його пришвидшити, і вирішили провести ще один благодійний захід. Цього разу вдалося зібрати близько 70 000 грн.

Допомагати військовим священники Василь Мичко та Михайло Левочко разом зі своєю громадою розпочали на другий день повномасштабного вторгнення. «Ми гуртом узялися плести маскувальні сітки, варити їжу для воїнів. Згодом збирали гроші на дрони, автівки, тепловізори, шили бронежилети, одяг для солдатів. Намагалися робити все, що було в наших силах», – розповідає о. Василь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити