image
 |  4 22 Липня 2021 | 14:45

У Кремлі похвалилися, що Меркель і Путін задоволені будівництвом «Північного потоку-2»

У Кремлі стверджують, що німецька канцлерка Ангела Меркель та президент РФ Володимир Путін задоволені будівництвом російського газопроводу "Північний потік-2", що наближається до завершення.

Про це повідомляють на сайті Кремля за підсумками телефонної розмови між Меркель та Путіним, сайт Меркель.

Водночас, на сайті Меркель скупо повідомили, що під час телефонної розмови "обговорювалися також такі енергетичні питання, як транзит газу через Україну і газопровід "Північний потік-2".

У Кремлі пишуть, що "президент Росії наголосив на послідовній прихильності німецької сторони до реалізації даного проєкту".

Як стверджується, Меркель поінформувала Путіна про обговорення ситуації навколо газопроводу під час переговорів з президентом США Джо Байденом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заявив, що «Північний потік-2» було неможливо зупинити

Як нагадує "УП", 21 липня США та Німеччина офіційно домовились про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

США і Німеччина погоджуються, що в інтересах України і Європи продовжити транзит російського газу через Україну після 2024 року.

Відтак, Німеччина зобов'язується використовувати всі доступні засоби впливу, щоб уможливити продовження угоди з Росією про транзит газу через Україну до десяти років, і призначити для цієї мети спеціального представника.

Переговори щодо цього питання повинні розпочатися якомога швидше, але не пізніше ніж 1 вересня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити