image
 |  0 1 Червня 2023 | 10:23

У лікарні, де не відкрили укриття, проходять слідчі дії

Прокуратура проводить слідчі дії у медичному закладі, де під час ракетної атаки росіян 1 червня було закрите укриття.

Про це інформує речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі "Українській правді", мер Києва Віталій Кличко у Telegram, - пише ВолиньUA.

"Просто зараз у медзакладі Деснянського району, в якому не відкрили людям двері укриття, проводяться слідчі дії. Деснянською окружною прокуратурою вже внесено відомості до ЄРДР за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки", - повідомила Максимець.

За словами Максимець, наразі допитують службових осіб вказаного медзакладу, які відповідальні за експлуатацію та утримання укриття, щоб встановити, хто безпосереднього відповів за відкриття сховища під час оголошення тривоги.

Мер Києва Віталій Кличко у Telegram також повідомив, що на місце виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки, які зʼясовують, чому не було доступу до укриття в поліклініці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 33, 34 та 11 років − поліція розповіла про загиблих у Києві внаслідок ракетної атаки рф

"Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити