image
 |  0 28 Березня 2021 | 08:25

У лікарні на Волині звільняють персонал?

Через реформування вторинної ланки медицини, усі лікарні України змушені проводити оптимізацію чисельності кадрів та зменшувати штат працівників.

Володимир-Волинське ТМО з бюджетної установи перетворилось у комунальне підприємство і це неабияк впливає на діяльність закладу, змушує зменшувати чисельність працівників, аби зберегти лікарню з мінімальними втратами. Цю інформацію Район.Володимир-Волинський підтвердила гендиректорка медичного об'єднання Тетяна Ващук.

«У порівнянні з областю і з іншими районами Волині, у Володимир-Волинському ТМО і так відтермінували дану оптимізацію. В інших медичних закладах ці процеси почалися раніше і масовіше. В усій країні не найкраща ситуація у медичній галузі, всі йдуть таким непростим шляхом, а деякі медзаклади й взагалі закриваються. Ми вирішили підійти до цього процесу розважливо», – повідомила гендиректорка.

Відтак стало відомо, що у КП «Володимир-Волинське ТМО» скороченню підлягають 24,75 штатні посади. Скоротять 20 осіб, повідомлення про вивільнення отримає 31 працівник.

«Ми повинні думати про розвиток закладу. Основна функція закладу – якісне медичне обслуговування, на що виділяє кошти НСЗУ. З 1 червня буде змінене джерело фінансування, тому керівництво лікарні повинне працювати на випередження, щоб потім додаткові виплати не лягли на місцевий бюджет. Не скорочують лікарів, але оптимізація штату – це вимушений крок, який не відіб'ється на якості надання медичних послуг», – прокоментував ситуацію очільник Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка на нещодавньому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

Скорочення персоналу відбувається у багатьох лікарнях Волині.

Наприклад керівник комунального підприємства «Маневицька центральна районна лікарня» Олег Бегаль на початку березня повідомив, що в медзакладі планують скорочення персоналу, бо «врізають» фінансування.

«Це відбувається на рівні держави. І то проблема по всіх районних лікарнях. Виділяють менше коштів на фінансування пакетів медичних послуг та ще й ставлять вимоги, які потрібно зробити за тиждень-другий», – сказав Олег Петрович.

Медична реформа також кинула виклик Турійській центральній районній лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У торговому центрі Луцька виявили 120 працівників-нелегалів

Вона зумовила у медзакладі низку змін, деякі з них – неприємні, проте вимушені. Як-от: закриття інфекційного відділення на початку карантину, звільнення працівників, скорочення ліжок, переведення деяких послуг на аутсорсинг.

Старт другого етапу медичної реформи у Старовижівській центральній районній лікарні також був непростим. Труднощі розпочалися ще до початку пандемії, коли довелося закрити інфекційне відділення та звільняти працівників. Потім приєднались проблеми з оплатою комунальних послуг, маршрутами пацієнтів, закупівлею обладнання…

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, у Любомльській лікарні наразі 17,5 посад, 2 особи скоротили. У Камінь-Каширській – 15 працівників скорочено, у Локачинській – триває процес оптимізації чисельності персоналу, про скорочення повідомлено 40 осіб. У Ковельській лікарні за 2020 рік до 100 осіб звільнено по закінченню строкового договору.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити