image
 |  4 16 Грудня 2021 | 18:19

У листопаді на Волині найбільше подорожчали молоко, овочі, яловичина та телятина

У листопаді у Волинській області суттєво зросли ціни на окремі продукти - молоко, овочі, яловичину та телятину.

Про це інформує Управління статистики у Волинській області.

Споживчі ціни в області у листопаді 2021 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,3%, з початку року – на 9,4%, в Україні – на 0,8% та 9,4% відповідно.

На споживчому ринку області в листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,3%. Найбільше подорожчали молоко (на 8,4%), овочі (на 8,3%) та яловичина і телятина (на 8,0%). Підвищились ціни на сало, макаронні вироби, продукти переробки зернових, рис, соняшникову олію, сметану, кисломолочну продукцію, хліб, сири (на 7,7–1,4%). Водночас подешевшали фрукти, свинина, м’ясо птиці, цукор, безалкогольні напої, яйця на 7,4–0,5%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,9%, що пов'язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 2,9%.

Одяг і взуття подешевшали на 0,4%, у т.ч. взуття – на 0,9%, одяг – на 0,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині перехожі допомогли затримати злочинця (ФОТО)

Підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося за рахунок подорожчання оренди житла на 2,3% та утримання і ремонту житла на 1,0%.

Ціни на транспорт зросли на 1,8% за рахунок подорожчання палива і мастил на 3,2%, проїзду в автодорожньому та залізничному пасажирському транспорті – на 3,1% та 1,0% відповідно.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,5%, що пов'язано з подорожчанням інтернету на 3,8% та мобільних телефонів на 2,8%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити